70% čokoláda na vaření a pečení - BIO Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Luxusní čokoláda na vaření a přípravu cukrářských laskomin - 70% je zcela ideální pro většinu cukrářských výrobků. Vyrobená z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších Grand Cru kakaových bobů přímo na Madagaskaru.
Bio vysokoprocentní cukrářská hořká čokoláda na pečení a vaření od značky Chocolat Madagascar se 70% obsahem speciálních a oceňovaných Grand Cru de Sambirano kakaových bobů, doslazená raw třtinovým cukrem z oblasti Ampasimanolotra. V chuti této tmavé čokolády se prolínají tóny citrusového ovoce, svařeného vína s příjemně nahořklou chutí kakaa.
Chuť se nepodobá žádné jiné čokoládě. Je plná rozinek a melasy a až téměř v pozadí se skrývají typické madagaskarské citrusové tóny. Část chuti pochází z použitého bio cukru, který dokonale spolupracuje s přírodními ovocnými tóny v čokoládě a vytváří tak jedinečnou a úžasnou čokoládu.
Čokoláda má užasnou mahagonově hnědou barvu, sametovou texturu, hladce se rozpouští na jazyku a má dlouhý finiš, ve kterém se postupně odhalují její jednotlivé chuťové tóny. Čokoláda se výborně rozpouští, je proto skvělá pro výrobu domácí hořké čokolády, různých polev na dorty a jiných cukrářských laskomin.
Obsahuje 2,2x více kakaa a o 83 % méně přidaného cukru, než má tento typ čokolád podle EU standardů obsahovat. Takže se jedná o opravdu poctivou čokoládu, kterou výrobce vyrábí dobrovolně v mnohem vyšší kvalitě, než jakou udávají předpisy. Tato čokoláda je světový vítěz a držitel ocenění Golden Bean v soutěži, kterou pořádá Akademie čokolády.
Sledujte značku Chocolat Madagascar na našem Instagramu, kde se můžete dozvědět spoustu informací a zajímavostí, a také se inspirovat pravidelnými čokoládovými recepty.
Profil
- Paleta - mírná, ovocná, s tóny rozinek a citrusů. Jemná textura. Dlouhý závěr.
- Zůstává déle svěží, snadno se rozpouští a temperuje.
- Formát: 100 g X 10 tabulek.
- Jemná struktura < 20um.
- Jemná chuť kakaa: single origin a terroir specific Forastero, Trinitario-Criollo
- Bio certifikované kakao "Grand Cru de Sambirano", severozápadní Madagaskar
- Čerstvě zpracované na Madagaskaru.
- Vysoký obsah vlákniny.
- Vysoký obsah flavanolů / antioxidantů (ORAC).
- Bez přidaných aromat.
- Bez chemického zpracování .
- Žádná alkalizace. Zachování přírodních chutí a antioxidantů.
- Vegan.
- Složení: Madagaskarské kakaové boby, třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, slunečnicový lecitin bez GMO. Kakaová sušina min. 70 %.
- Použití: Pro čokoládovny, čokoládové cukrovinky, čokoládové nápoje, pečivo, polevy atd.
- Teplota: Teplota tání v Bain-Marie nebo mikrovlnné troubě 45 °C - 50 °C . Teplota krystalizace: 27 °C Indikovaná teplota použití: 32 - 33 °C .
- Rozměry balení 180 mm X 180 mm X 50 mm
- Čistá hmotnost 1 kg ( 10 X 100 g)
Výživové hodnoty na 100g:
- Obsah: energetická hodnota 588 kcal / 2443 kj
- bílkoviny 6,1g
- sacharidy 40,3 g, z toho cukry 29,8 g
- vláknina 12 g
- tuky 42,4 g
- teobromin 800 mg
- hořčík 220 mg
- fosfor 300 mg
- cholesterol 0 mg
Mezinárodní ocenění
Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.
- Golden Bean Award, 2017
- Stříbro - Academy of Chocolate Awards, 2015
Výroba tree to bar čokolády
Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.
Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.
Co je to raise trade
Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa.
Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.
Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.
Karlík a továrna na čokoládu neexistuje
Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.
Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky jako například britskou značku Tosier Chocolatemaker nebo belgickou značku InCacao, kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).
Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.
Porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar.
Přečtěte si více k tématu
Ochutnejte pravou čokoládu od Chocolat Madagascar
Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu
Objevte low carb aneb více energie, méně cukru
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda na vaření |
---|---|
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Údolí Sambirano, Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování. |
Položka byla vyprodána… |
About Chocolat Madagascar
Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.