70% čokoláda s kolagenem - Kolumbie Sleva: min. dat. trvanlivosti 09/2022 - 45 g
Tato čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex. Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko, ale je sladká. Má nízký glykemický index.
Příběh oblasti Tumaco
Důležitost lesa
Bean to bar čokoláda se 70% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Trinitario, které pocházejí z Kolumbie, konkrétně z oblasti Tumaco. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv.
Kolumbijské kakao Tumaco má intenzivní čokoládový profil s příjemnou hořkostí a nízkým obsahem kyselin. Je pozoruhodné svými kořenitými tóny a vytváří krémový pocit v ústech s ořechovými a dřevitými podtóny.
Kolumbie je známá svým krásným amazonským a orinockým deštným pralesem, bohatým na biologickou rozmanitost a důležitým světovým pohlcovačem emisí CO2. Narůstající nelegální těžba dřeva a odlesňování lesů kvůli chovu dobytka však bohužel tyto kolumbijské lesy ohrožuje. Spousta lesních oblastí už byla kvůli pěstování koky kompletně vymýcena.
Vláda se snaží motivovat zemědělce, aby od pěstování nelegální koky ustoupili a přešli místo toho na produkci palmového oleje nebo kakaa. Z hlediska biodiverzit je kakao tou nejlepší možností - olejová palma totiž roste v monokultuře, zatímco kakaovníkům se nejlépe daří mezi jinými stromy a rostlinami. Odhaduje se, že na zhruba 25 000 hektarech zemědělské půdy, která byla dříve používaná pro pěstování koky, přešli zemědělci na pěstování kakaa. Což je skvělá zpráva nejen pro farmáře, milovníky kolumbijské čokolády, ale i pro planetu.
Farmáři
Kakao zde pěstuje asi 600 drobných farmářů, kteří jsou organizováni ve třech kakaových družstvech. Díky tomu dostávají za své vysoce kvalitní kakao férově zaplaceno a mají možnost absolvovat různá zemědělská školení. Jejich kakao bylo v roce 2015 pro svou vysokou kvalitu i skvělou chuť dokonce oceněno cenou Cocoa of Excellence.
Kakaové boby jsou pěstovány i sbírány výhradně ručně s velkou pečlivostí. Ihned po sklizni čerstvé boby svážejí farmáři do jedné ze tří místních fermentačních jednotek. Boby se pak suší a fermentují na krytých dřevěných plátek zhruba 7 dní a průběžně jsou otáčeny a promíchávány, dokud hladina jejich vlhkosti nedosáhne 7 %.
Profil 70% čokolády Colombia
- Čokoláda je unikátní díky tomu, že je obohacena o MCT, čistou C8 kyselinu oktanovou z kokosu a kolagenový komplex.
- C8 je ze všech MCT kyselin biologicky nejdostupnější pro tvorbu ketonů v játrech a dodává tělu extra podporu.
- Čokoláda neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani mléko.
- Je doslazená kombinací přírodních sladidel.
- Má nízký glykemický index, a je vhodná pro diabetiky i pro keto a low carb dietu.
- Po rozbalení si z druhé strany obalu můžete přečíst více podrobností o původu a výrobě této unikátní čokolády.
- Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokolády |
---|---|
Best Before/ Min. datum trvanlivosti do: | 09/ 2022 |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Belgie a Kolumbie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.