Pomozte nám vyprázdnit sklad a zachránit produkty s blížícím se nebo již prošlým datem min. trvanlivosti. Ikdyž u produktu uvidíte toto datum, vězte, že produkt je stále vhodný ke konzumaci či k použití. Každý týden produkty otevíráme a testujeme, abychom si byli jisti, že jsou v pořádku. Proč to děláme? Protože nesnášíme zbytečné plýtvání a konzum. Klikněte SLEVY a VÝPRODEJ.

65% čokoláda na vaření a pečení - dark Grand cru de Sambirano boby - 1 kg

Získejte dárek k objednávce Tooltip Image

Dostupnost (>3 ks)
Možnosti doručení
Můžeme doručit do:
9.1.2025
Skladem
Přidat k oblíbeným
689 Kč / ks 689 Kč / 1 kg

Cukrářská hořká čokoláda vyrobená z toho nejkvalitnějšího a nejčerstvějšího Grand Cru de Sambirano kakaa přímo na Madagaskaru. Skvělá a univerzální pro všechny čokoládové cukrovinky.

+689 Kreditů do Bonusového programu
65% čokoláda na vaření a pečení - dark Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Chocolat Madagascar |65% tmavá čokoláda na vaření a pečení - 1 kg
Loading...
Novinka

Paleta

Vysokoprocentní cukrářská hořká čokoláda na pečení a vaření od značky Chocolat Madagascar s 65% obsahem speciálních a oceňovaných Grand Cru de Sambirano kakaových bobů, doslazená raw třtinovým cukrem z oblasti Ampasimanolotra.

V chuti této tmavé čokolády se prolínají tóny citrusového ovoce, svařeného vína s příjemně nahořklou chutí kakaa. Čokoláda má užasnou mahagonově hnědou barvu, sametovou texturu, hladce se rozpouští na jazyku a má dlouhý finiš, ve kterém se postupně odhalují její jednotlivé chuťové tóny.

Čokoláda se výborně rozpouští, je proto skvělá pro výrobu domácí horké čokolády, různých polev na dorty a jiných cukrářských laskomin.

Obsahuje 2,2x více kakaa a o 83 % méně přidaného cukru, než má tento typ čokolád podle EU standardů obsahovat. Takže se jedná o opravdu poctivou čokoládu, kterou výrobce vyrábí dobrovolně v mnohem vyšší kvalitě, než jakou udávají předpisy. Neobsahuje mléko, takže je vhodná i pro vegany.

100% přírodní produkt - bez chemického zpracování, bez přidaných aromat a konzervačních látek. 

Sledujte značku Chocolat Madagascar na našem Instagramu, kde se můžete dozvědět spoustu informací a zajímavostí, a také se inspirovat pravidelnými čokoládovými recepty.

Porovnejte typické složení běžné mléčné levné čokolády ze supermarketu versus Chocolat Madagascar.

diagram_of_contents_of_65_bar_vs_industrial_milk_chocolatelowres

Profil

  • Paleta - Mírné, ovocné, rozinkové a citrusové tóny. Jemná textura. Dlouhý závěr.
  • Zůstává déle svěží, snadno se rozpouští a temperuje.
  • Formát: 100 g X 10 tabulek.
  • Jemná struktura < 20um.
  • Jemná chuť kakaa: single origin a terroir specific Forastero, Trinitario-Criollo
  • Kakao "Grand Cru de Sambirano", severozápadní Madagaskar
  • Čerstvě zpracované na Madagaskaru.
  • Vysoký obsah vlákniny.
  • Vysoký obsah flavanolů / antioxidantů (ORAC).
  • Bez přidaných aromat.
  • Bez chemického zpracování .
  • Žádná alkalizace. Zachování přírodních chutí a antioxidantů.
  • Vegan.
  • Složení: Madagaskarské kakaové boby, třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, slunečnicový lecitin bez GMO. Kakaová sušina min. 65 %.
  • Použití: Pro čokoládovny, čokoládové cukrovinky, čokoládové nápoje, pečivo, polevy atd.
  • Teplota: Teplota tání v Bain-Marie nebo mikrovlnné troubě 45 °C - 50 °C . Teplota krystalizace: 27 °C Indikovaná teplota použití: 32 - 33 °C .
  • Rozměry balení 180 mm X 180 mm X 50 mm
  • Čistá hmotnost 1 kg ( 10 X 100 g)

Mezinárodní ocenění

  • Academy-of-Chocolate-Silver-winnerStříbro - Academy of Chocolate Awards, 2015
  • World Finalist - World International Chocolate Awards, 2014
  • Bronz - Americas International Chocolate Awards, 2014
Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.

Výroba tree to bar čokolády

Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.

Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.

Co je to raise trade

Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa.

Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.

Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.

raistrade graf

Karlík a továrna na čokoládu neexistuje

Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané peníze putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.

Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky jako například britskou značku Tosier Chocolatemaker nebo belgickou značku InCacao, kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).

Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří. Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.

FPkzzxfWUAA-6on

Přečtěte si více k tématu

Ochutnejte pravou čokoládu od Chocolat Madagascar

Jak si připravit tu nejlepší horkou čokoládu

Objevte low carb aneb více energie, méně cukru

Vegetariánská a veganská strava

Co si s sebou sbalit na túru?

Doplňkové parametry

Kategorie: Čokoláda na vaření
Výrobce: Chocolat Madagascar
Země původu: Údolí Sambirano, Madagaskar
Vhodné pro: Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Těhotné-Kojící
Proč koupit: Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování.

Skladování pravé nebo-li 'fine' čokolády

Mimo dosah přímého slunečního světla.
Stálá teplota v rozmezí 12-20 stupňů Celsia.
(57,2 -68 stupňů Celsia).
Prostředí bez zápachu/skladování ve vzduchotěsném obalu.
Nízká vlhkost vzduchu (relativní vlhkost max. 70 %).


Proč?

Takže... my na Madagaskaru jsme vypěstovali to nejlepší kakao a co nejdříve z něj čerstvě vyrobili tzv. fine čokoládu. Čerstvou čokoládu jsme přepravili k našim distributorům čokolády po celém světě pomocí dopravy s řízenou teplotou a bez zápachu. A co teď, když ji koupíte vy?

Jak víte, čokoláda se snadno rozpouští v ústech, protože naše tělesná teplota se pohybuje kolem 37°C. Proto musíme čokoládu skladovat při teplotě výrazně nižší. Pokud teplota skladování překročí 24°C (75F), může dojít k rozpuštění a oddělení kakaového másla, které se objeví na povrchu a způsobí bělavý výkvět čokolády. Čokoláda je však stále vhodná ke konzumaci, ale nebude vypadat tak pěkně jako dříve.


Sluneční světlo a vzduch mohou způsobit, že mléčná a bílá čokoláda oxiduje snadněji než tmavá čokoláda. Oxidace mění původní chutě, zatímco hořká čokoláda je mnohem odolnější, protože obsahuje více antioxidantů. Podobně jako dobré víno se i hořká čokoláda může stářím skutečně zlepšit, pokud je skladována ve vzduchotěsné nádobě při teplotě 14-20°C.

Kakaové máslo, tuk z kakaových bobů, snadno absorbuje jiné vůně, takže pro zachování integrity fine čokolády ji uchovávejte v dostatečné vzdálenosti nebo uzavřenou od jiných zdrojů pachů.

Vlhkost má na svědomí pocit dusna a páry, který zažíváte v některých letních dnech. Udává, kolik vody je ve vzduchu, takže 100% vlhkost znamená, že vzduch je zcela nasycen vodní párou a nemůže pojmout více. Čokoláda je směs tuku (z kakaového másla) a suchých částic (kakaa a cukru). Když se rozpuštěná čokoláda dostane do kontaktu s vodou, suché částice zvlhnou a začnou se slepovat, čímž rychle vytvoří zrnitou, drsnou hmotu čokolády.

Madagaskarské kakaové boby, třtinový cukr, madagaskarské kakaové máslo, slunečnicový lecitin bez GMO. Kakaová sušina min. 65 %.

Vhodná pro čokoládovny, na výrobu čokoládových cukrovinek, zákusků, čokoládových nápojů apod. Teplota tání: 45-50°C. Teplota krystalizace: 27°C. Uvedená teplota použití: 32-33°C.

About Chocolat Madagascar

Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar

Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar

Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar

Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair

Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.

CHOCOLAT MADAGASCAR - Luxusní čokolády z Madagaskaru

V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?

Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.

Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.

Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.

Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.

Podobné produkty

45% čokoláda na vaření a pečení - bílá Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Chocolat Madagascar | 45% čokoláda na vaření a pečení - bílá - 1 kg
Vyprodáno

Cukrářská luxusní bílá čokoláda z madagaskarského kakaového másla. Delikátní krémová...

CHM-CWCH45
50% čokoláda na vaření a pečení - milk Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Chocolat Madagascar | 50% čokoláda na vaření a pečení - 1 kg
Vyprodáno

Luxusní cukrářská mléčná čokoláda z těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších bio...

CHM-CMCH50
65% čokoláda na vaření a pečení - kešu Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Chocolat Madagascar | 65% čokoláda na vaření a pečení - vegan - 1 kg
Novinka
Skladem (>3 ks)

Luxusní cukrářská čokoláda z kešu mléka a těch nejkvalitnějších a nejčerstvějších...

803 Kč bez DPH
899 Kč
CHM-VCH65
70% čokoláda na vaření a pečení - BIO Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Chocolat Madagascar | 70% čokoláda na vaření a pečení - BIO - 1 kg
Organic
Vyprodáno

Luxusní čokoláda na vaření a přípravu cukrářských laskomin - 70% je zcela ideální pro...

CHM-ODCC70

Sledujte nás na našem Instagramu

🌿 Poznejte Dakry Olive – chuť Řecka u vás doma! 🍯 Dakry Olive je rodinná firma z malebné oblasti Messinie v Řecku, kde se...
Trápí vás nadýmání? Máme pro vás řešení! 🌿 Nadýmání je nepříjemné, ale dá se s ním bojovat! 🛠️ Vyzkoušejte tyto tipy: ✔️...
Balzámy na rty Lip Glow od @nibu_naturals 💄 Péče, kterou si vaše rty zamilují! 💧❄️ Vyzkoušejte Natural Lip Balm od Nibu...
🌿 Podpořte zdraví svých jater s LVR-Plex od @livingnutritionsupplements ! 🌿 🔸 Hledáte přírodní způsob jak podpořit...
🎄✨ Milí zákazníci, děkujeme, že jste i letos byli součástí naší cesty ke zdravějšímu a spokojenějšímu životu. ❤️ Přejeme...
Minerály jsou klíčem ke zdraví! 🔑 Jak poznáte jejich nedostatek a jak je lze správně a efektivně kombinovat pro co...
Pojďte se s námi ohlédnou za letošním @greenbeautycz marketem 😍 🌱Pravé Bio zde představilo značky: @nibu_naturals společně...
🎄 Chcete mít dárky pod stromečkem včas? 🎁 Tak je nejvyšší čas objednat ⏰ Objednávky sice odesíláme do 20. 12., ale již bez...
🎄 Tip na vánoční dárek, který se hodí do každé domácnosti: Real Salt soli a koření 🎁 @redmondrealsalt Překvapte své blízké...
🎉 Chystáte silvestrovskou party? S KAYTEA a TRAFO je to vždycky správná volba! 🌹 KAYTEA Rosay – skvělá nealkoholická...
🌿 Kaytea Hydroinfusions – Přírodní hydratace s elektrolyty! 💧🫖 Vyzkoušejte Kaytea Hydroinfusions – čajové sáčky plné...
🎁 Krása přirozenosti s @nibu_naturals ✨🌿 🤭 Pánové, máme tady pro vás tip na luxusní dar, pro každou ženu. 👩🏻👱🏻‍♀️ Zpomalte...
🎁 Vánoční dárky, které opravdu potěší každého sportovného nadšence 🤸‍♀️🤸 Obdarujte své blízké zdravím a vitalitou s...
Objevte zdravější a čistou chuť snacků Trafo! 🌿 Hledáte pochutiny, které potěší vaše chuťové buňky a zároveň respektují...
✨ Vánoce jsou za rohem a my pro vás máme něco speciálního! 🎁 🎉Za to, že jste tady s námi, jsme si pro vás připravili...
🌿 Objevte KayTea – přírodní ledové čaje a osvěžující nápoje 🍹 👉Přírodní ingredience 👉Etické a udržitelné praktiky...