100% čokoláda z Venezuely, Caribe Sleva: min. dat. trvanlivosti 12/2022 - 45 g
Venezuelské kakao Rio Caribe Superior pochází z odrůd Trinitario a Criollo. Boby mají nízkou kyselost a intenzivní a silný čokoládový obsah se sladkými, oříškovými a květinovými tóny. Důsledné uplatňování protokolů jak během sklizně tak po ní, vede k vynikající kvalitě označované jako "superior".
Příběh oblasti Arismendi
Důležitost pralesa
Hořká čokoláda obsahuje 100 % Rio Caribe Superior kakaa z kakaových bobů odrůdy Criollo a Trinitario, pěstovaných ve Venezuele, konkrétně v oblasti Arismendi ve státě Sucre. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv. V chuti těchto kakaových bobů proto můžete cítit nasládlé tóny květin a ořechů.
Tento typ kakaovníků známý jako Rio Caribe Superior, je pěstován mezi ostatními plodinami v tzv. agrolesnictví. Díky tomu podporuje místní biodiverzitu a zároveň funguje jako tzv. nárazníková zóna, která chrání zbývající lesy a národní park, Península de Paria před odlesněním. Kakaovníkům se totiž daří ve společnosti jiných stromů a plodin. Pěstování kakaa tak v této oblasti pomáhá chránit životní prostředí a zároveň dává zemědělcům příležitost vydělat si spravedlivý příjem.
Farmáři
Díky vysoké pečlivosti a dodržování přísných protokolů v průběhu pěstování, sklizně i následné fermentaci, dosahují tyto kakaové boby nadstandartní kvality. Sklizeň probíhá výhradně ručně, sesbírané boby farmáři přivezou do centrální fermentační jednotky, kde jsou fermentovány po dobu 6 nebo 7 dnů v dřevěných bednách, s řízeným otáčením na základě teploty. V závislosti na počasí se boby suší na slunci nebo v přístřešku, dokud vlhkost nedosáhne 7 %. Díky fermentaci i sušení na míru jednotlivým druhům i sklizním, vzniká kakao opravdu vysoce prémiové kvality.
Přestože se kakaovníkům díky příznivému podnebí ve státě Sucre daří, mnoho farmářů stále bojuje s tím, že se snaží zvýšit svoji produkci a zároveň zachovat vysokou kvalitu bobů. Rodina Franceschi, se kterou Incacao spolupracuje, podporuje místní farmáře a pořádá pro ně různá školení v oblasti správné zemědělské praxe. Lokální farmáři pak mají možnost dodat své čerstvě sklizené kakaové boby do centrální fermentační jednotky, kde mohou prodat opravdu kvalitní kakao za vyšší ceny. Díky tomu jsou motivováni, aby se ve svém oboru neustále zlepšovali. Navzdory obtížným politickým a ekonomickým okolnostem Rodině Franceschi se daří i přes obtížné politické a ekonomické okolnosti udržovat udržet vysoký standard kvality kakaa Rio Caribe, exportovat jej po celém světě, a zabezpečit tak důležitý zdroj příjmů pro drobné farmářské rodiny ve Venezuele.
Profil 100% čokolády Venezuela
Venezuelské kakao Rio Caribe Superior pochází z odrůd Trinitario a Criollo. Boby mají nízkou kyselost a intenzivní a silný čokoládový obsah se sladkými, oříškovými a květinovými tóny. Důsledné uplatňování protokolů jak během sklizně tak po ní, vede k vynikající kvalitě označované jako "superior".
Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko.
Uvnitř krásného obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolády.
Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tmavá čokoláda |
---|---|
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Venezuela a Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.