100% čokoláda Tanzanie, Kilombero Sleva: min. dat. trvanlivosti 12/2022 - 45 g
Hořká čokoláda, která díky 100% obsahu kakaa nechá plně vyniknout pouze dokonalé chuti kakaových bobů s tóny červeného ovoce, fialek a růží se suchým ořechovým a vegetativním podtónem a čokoládovým závěrem.
Příběh oblasti Kilombero
Důležitost pralesa
Bean to bar čokoláda se 100% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů typu Trinitario s malým zastoupením odrůdy Neo-national, které pocházejí z Tanzanie, konkrétně z oblasti v údolí Kilombero. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv.
Údolí Kilombero je velmi významné pro produkci plodin i biologickou rozmanitost. Ohrožuje jej však úbytek a znečištění vody, odlesňování a vysušování mokřadů. Kakaovník, ze kterého se získávají boby do této čokolády, je pěstován v tzv. drobném agrolesnictví - je osázen stínovými stromy, banány, kukuřicí a dalšími plodinami. Tento produkční systém funguje jako ekologická alternativa pro monoplantáže a pomáhá zachovat zdravou biodiverzitu. Vytváří také přirozenou nárazníkovou zónu pro národní park v pohoří Udzungwa, které představuje ráj pro pozorování ptactva a známý obrovskou rozmanitostí místní fauny i flóry.
Farmáři
Čerstvé kakaové boby se po sklizní skupují přímo u brány farem a přepravují se do posklizňového fermentačního střediska Kokoa Kamili’s. Tam jsou fermentovány po dobu 6 dnů v třípatrových dřevěných bednách, vyložených banánovými listy a sáčky s rýží. Po skončení fermentace se nechají na 5-7 dní řádně prosušit na slunci, přičemž jsou neustále promícháván a kontrolovány. Po vysušení jsou roztřízeny a zabaleny po 60 kg do jutových pytlů a expedovány do přístavu Dar es Salaam. Fermentační centrum se snaží o maximální ekologický provoz, například elektřinu získávají ze solárního zdroje.
Kokoa Kamili’s investuje spoustu času a energie do vzdělávání farmářů, aby byl potenciál místního kakaa využit opravdu na maximum. Pořádají školení o správných zemědělských postupech pro více než 4 000 drobných farmářů (většina z nich vlastní méně než 2 hektary půdy), kteří díky tomu pěstují kakao vyšší kvality a mohou tak za něj utržit vyšší odměnu. Zhruba 700 farmářů tak díky Kokoa Kamili’s získalo bio certifikaci a bylo schopno významně navýšit svůj rodinný příjem.
Profil 100% čokolády Tanzánie
Toto kakao má kulatý profil a mírnou kyselost. V jeho chuti můžete cítit tóny červeného ovoce (třešně, bobule a švestky) a překvapivé květinové tóny fialky a růže s doplňkovým suchým ořechovým a vegetativním podtónem, a čokoládovým závěrem.
Oblast v údolí Kilombero je opravdu panensky čistá, protože místní drobní farmáři provozují ekologické zemědělství už odnepaměti, protože pesticidy a umělá hnojiva pro ně nebyla dostupná. V roce 2015 jim byla dokonce oficiálně udělena bio certifikace, platná pro Evropu, USA a Japonsko.
Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko.
Uvnitř krásného obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolád
Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tmavá čokoláda |
---|---|
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Tanzánie a Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.