100% čokoláda z Peru, Ucayali oblast střední Amazonie, boby Trinitario - 45 g
Pravá hořká čokoláda z řady Origine Pure obsahuje 100% kakaa z kakaových bobů Trinitario, které které pocházejí z Peru, z oblasti střední Amazonie v údolí řeky Ucayali. Vyznačuje se vyváženým čokoládovým obsahem, nízkým obsahem kyselin, s pozoruhodnými sladkými tóny karamelu, ořechů a náznaků ovocných chutí.
Bean to bar čokoláda se 100% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů typu Trinitario, které pocházejí z Peru, z oblasti střední Amazonie. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv.
Důležitost pralesa
Pěstování kakaa má kromě podpory lokální ekonomiky také příznivý dopad na místní biodiverzitu - Peru patří k nejlesnatějším zemím světa. Amazonský tropický prales tvoří více než polovinu plochy Peru. Tato země proto patří mezi top 10 zemí s nejvyšší biodiverzitou vůbec. Kvůli odlesňování, znehodnocování lesů, nelegální těžbě dřeva, stavbě silnic, a monokulturním zemědělství se však bohužel jeho vysoká biodiverzita snižuje. Díky tomu, že se kakau jako plodině nejvíce daří v lesním porostu vedle ostatních rostlin a plodin, je pro jeho pěstování žádoucí lesy chránit. A zároveň jeho pěstování umožňuje zemědělcům budovat stabilní příjem.
Farmáři
I když má pěstování kakao v Peru dlouhou tradici, v posledních třech desetiletích 20. století terorizovali Ucayali partyzáni z hnutí Sendero Luminoso (Světelná stezka). Následovalo období kriminálního vlivu, kdy se koka stala důležitou plodinou pro obživu místních. V roce 2015 byla proto založena Cooperativa Cacao Aromatico Colpa de Loros s cílem rozvíjet v této oblasti pěstování vysoce kvalitního kakaa a poskytnout zemědělcům výnosnou alternativu oproti pěstování koky. S pomocí německé rozvojové spolupráce udělalo toto zemědělské družstvo rychlý pokrok, mohlo investovat do kvalitních posklizňových zařízení a školení zemědělců. K dnešnímu dni je pod tímto družstvem kolem 340 drobných zemědělců.
Peruánské kakao Ucayali je pěstováno pouze ekologicky (má bio certifikaci). Při jeho pěstováni se nepoužívají žádné pesticidy ani chemická hnojiva. Boby jsou ručně sbírány, a ihned po sklizni převezeny farmáři do do centrální fermentační jednotky. Procházejí pak přísným posklizňovým protokolem 5-denní fermentace v dřevěných bednách, následuje sušení na krytých sušicích lůžkách do dosažení požadované úrovně vlhkosti pod 7 %.
Kakao Ucayali má také certifikaci Fairtrade, která zemědělcům zaručuje vyšší cenu za kakao - ta je vyšší než prémie, které dostávají za kvalitu, ekologocké pěstování a bio certifikaci. Členové družstva také společně rozhodují o tom, jakým způsobem bude s kakeem nakládáno.
Profil 100% čokolády Peru
Chuťový profil peruánského kakaa Ucayali se vyznačuje vyváženým čokoládovým obsahem s nízkou kyselostí. Prolínají se v ní pozoruhodné sladké tóny karamelu, ořechů a náznaků ovocných chutí.
Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko.
Uvnitř krásného obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolád
Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tmavá čokoláda |
---|---|
Filtrace: | Bez lepku, Bez sóji, Bez éček |
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Peru a Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.