100% čokoláda na vaření a pečení - BIO Grand cru de Sambirano boby - 1 kg
Bio cukrářská hořká čokoláda vyrobená z toho nejkvalitnějšího a nejčerstvějšího Grand Cru de Sambirano kakaa přímo na Madagaskaru. Nutnost pro milovníky 100% tmavých čokolád a nadšené domácí i profesionální cukráře. Lepší indiánky a raw čokoládové kuličky jste ještě nejedli.
100% cukrářská tmavá čokoláda na vaření s obsahem speciálních a oceňovaných Grand Cru de Sambirano kakaových bobů. Certifikovaná bio.
Výživové hodnoty
- Výživové hodnoty na 100 g:
Energie: 2466kj/596 kcal - Tuk: 48 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 29 g - Celkový obsah sacharidů včetně vlákniny: 32 g
z toho cukry: 0,5 g - Bílkoviny: 14 g
- Sůl: 0,03 g
Profil
- Paleta - tóny lesního ovoce, citrusů a rozinek. Přirozeně snížená hořkost. Dlouhý závěr.
- Zůstává déle svěží, snadno se rozpouští a temperuje. Formát: 100g X 10 tabulek.
- Certifikát Ecocert - BIO.
- Jemná struktura < 20um.
- Jemná chuť kakaa - Criollo-Trinitario-Forastero.
- Terroir původu kakaa - Grand cru de Sambirano, severozápadní Madagaskar.
- Čerstvě zpracované na Madagaskaru.
- Čistý. Bez přidaného cukru.
- Vysoký obsah vlákniny.
- Vysoký obsah flavanolů / antioxidantů ( ORAC).
- Bez přidaných aromat.
- Bez chemického zpracování .
- Žádná alkalizace . Zachování přírodních chutí a antioxidantů.
- Vegan.
- Složení: Kakaové boby z BIO Madagaskaru. Kakaová sušina 100 % min.
- Použití: Pro čokoládovny, čokoládové cukrovinky, čokoládové nápoje, pečivo, polevy atd.
- Teplota: Teplota tání v Bain-Marie nebo mikrovlnné troubě 45 - 50°C . Teplota krystalizace: 27°C. Indikovaná teplota použití: 32 - 33°C .
- Rozměry balení 180 mm X 180 mm X 50 mm
- Čistá hmotnost 1 kg ( 10 X 100 g)
Mezinárodní ocenění
Ostrov Madagaskar v Indickém oceánu je považován za nejlepší pěstitelskou oblast kakaa na africkém kontinentu a Chocolat Madagascar je značka, která k němu neodmyslitelně patří již od roku 1940. Musíte ochutnat jejich udržitelně vyráběnou čokoládu na původní retro čokoládové lince - má kultovní pověst.
- Golden Bean Award, 2017
Výroba tree to bar čokolády
Celá výroba čokolád značky Chocolat Madagascar - od sklizně kakaových bobů, přes jejich zpracování, následnou výrobu čokolád i jejich balení, probíhá přímo na Madagaskaru - jedná se o tzv. tree to bar výrobu. Kakaové boby jsou tak v době zpracování maximálně čerstvé, což se významně projevuje na jejich chuti i výživové hodnotě.
Díky jejich plné chuti chutnají čokolády samy o sobě výborně, nejsou nepříjemně hořké, a není potřeba do nich přidávat žádná další ochucovadla nebo je chemicky upravovat alkalizací. Díky tomuto způsobu výroby je také maximálně podpořena místní ekonomika a jedná se taktéž o vysoce ekologické řešení díky úspoře pohonných hmot. Značka Chocolat Madagascar povýšila pojem fair trade na raise trade.
Co je to raise trade
Pojem 'raise trade' znamená, že čokoláda se vyrábí úplně celá v zemi, kde se kakao pěstuje. Většina čokolád (tradičních a fairtradových) dováží kakao, které se nadále zpracovává v zemích s bohatou ekonomikou ve srovnání se zemí původu kakaa.
Cirka 3% hodnoty je v rozvojové zemi, která je pěstitelem kakaa, a 97% je v zemi zpracování - obrovský nepoměr pro ekonomiku rozvojové země a obyvatel, kteří na pěstitelství jako hlavní obživu spoléhají na 100%.
Chocolat Madagascar je jediná čokoláda na tomto africkém ostrově, která raise trade aktivně aplikuje v praxi již od roku 1940.
Skladování pravé fine čokolády
- Mimo dosah přímého slunečního světla.
- Stálá teplota v rozmezí 12-20 stupňů Celsia.
(57,2 -68 stupňů Celsia). - Prostředí bez zápachu / skladování ve vzduchotěsném obalu.
- Nízká vlhkost vzduchu ( relativní vlhkost max. 70 %).
Proč?
Takže... my na Madagaskaru jsme vypěstovali to nejlepší kakao a co nejdříve z něj čerstvě vyrobili tzv. fine čokoládu. Čerstvou čokoládu jsme přepravili k našim distributorům čokolády po celém světě pomocí dopravy s řízenou teplotou a bez zápachu. A co teď, když ji koupíte vy?
Jak víte, čokoláda se snadno rozpouští v ústech, protože naše tělesná teplota se pohybuje kolem 37°C. Proto musíme čokoládu skladovat při teplotě výrazně nižší. Pokud teplota skladování překročí 24°C (75F), může dojít k roztavení a oddělení kakaového másla, které se objeví na povrchu a způsobí bělavý výkvět čokolády. Čokoláda je však stále vhodná ke konzumaci, ale nebude vypadat tak pěkně jako dříve.
Sluneční světlo a vzduch mohou způsobit, že mléčná a bílá čokoláda oxiduje snadněji než tmavá čokoláda. Oxidace mění původní chutě, zatímco hořká čokoláda je mnohem odolnější, protože obsahuje více antioxidantů. Podobně jako dobré víno se i hořká čokoláda může stářím skutečně zlepšit, pokud je skladována ve vzduchotěsné nádobě při teplotě 14-20°C.
Kakaové máslo, tuk z kakaových bobů, snadno absorbuje jiné vůně, takže pro zachování integrity fine čokolády ji uchovávejte v dostatečné vzdálenosti nebo uzavřenou od jiných zdrojů pachů.
Vlhkost má na svědomí pocit dusna a páry, který zažíváte v některých letních dnech. Udává, kolik vody je ve vzduchu, takže 100% vlhkost znamená, že vzduch je zcela nasycen vodní párou a nemůže pojmout více. Čokoláda je směs tuku (z kakaového másla) a suchých částic (kakaa a cukru).
Když se rozpuštěná čokoláda dostane do kontaktu s vodou, suché částice zvlhnou a začnou se slepovat, čímž rychle vytvoří zrnitou, drsnou hmotu čokolády.
Karlík a továrna na čokoládu neexistuje
Možná nevíte, že koupí čokolády ze supermarketu, kterou vlastní konglomerát typu Nestlé, Unilever nebo Kraft podporujete dětské otroctví v Africe nebo kdekoliv jinde, kde se čokoláda pěstuje. Podívejte se na zadní stranu vašeho obalu čokolády a zjistěte, kdo ji doopravdy vyrábí a komu vaše těžce vydělané penize putují. Levná čokoláda rovná se nekvalitní a neetická čokoláda. Zvolte raději čokoládu od výrobce jako je Chocolat Madagascar.
Pokud chcete vyzkoušet čokolády i z jiných koutů světa, máme pro vás ultra high-end značky Tosier Chocolatemaker (VB) nebo InCacao (Belgie), kde je kladen důraz na fairtrade produkci a především používání nejkvalitnějšího kakaa, které je na světě dostupné (obě značky nakupují kakao pouze od nejlepších kakaových farem na světě - top 5%).
Podívejte se na graf níže, kde je jasně vidět rozdíl ve velikosti čokoládového trhu - tzv. fine flavour čokoláda versus certifikovaná masová čokoláda versus obyčejná masová čokoláda, která stojí 50 Kč. High-end fine čokoládu (v modré barvě) ani nejde na grafu vidět, jak malinké procento jí patří.
Tu nabízíme v našem e-shopu právě od značek Tosier Chocolatemaker a InCacao. Jejich koupí si nejenom užijete tu pravou chuť čokolády, ale hlavně podpoříte chudé farmáře, kteří pracují velmi tvrdě, namísto bohatých korporátních manažerů, TV reklamu a marketing. Dávejme své peníze tam, kde učiní nějaký rozdíl. Děkujeme.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokoláda na vaření |
---|---|
Výrobce: | Chocolat Madagascar |
Země původu: | Údolí Sambirano, Madagaskar |
Vhodné pro: | Bez lepku-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jediná čokoláda v ČR z Madagaskaru, která je tzv. tree to bar. V praxi to znamená, že je celá vyrobena a zabalena v místě pěstování. |
About Chocolat Madagascar
Growing fine cacao and freshly crafting dark chocolate in Madagascar
Growing fine rare cacao and freshly crafting into fine milk chocolate in Madagascar
Growing rare fine cacao and freshly crafting into fine white gold chocolate in Madagascar
Chocolat Madagascar - Fine, Fresh and Fair
Seed to Tree to Cacao to Chocolat in Madagascar - Dark Chocolate 100% Cocoa
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Chocolat Madagascar je malá čokoládová manufaktura, která vyrábí své čokolády z těch nejkvalitnějších bio kakaových bobů přímo na Madagaskaru. Za chuť i kvalitu svých produktů sklidila již celou řadu ocenění v soutěžích po celém světě, jako je například absolutní vítězství v Golden Bean Award v letech 2017 a 2020 a Shining Bright Award 2020 nebo ve Finest Origin. Z jejich nabídky si vyberou vegani, milovníci vysokoprocentních čokolád i ti, kteří rádi mlsají čokolády bílé.
V čem jsou čokolády od Chocolat Madagascar jiné?
Nepopsatelná chuť
Díky unikátnímu prostředí madagaskarského deštného pralesa, tamní půdy a klimatu, mají zde pěstované kakaové boby velice specifický chuťový profil plný ovocných tónů - chutnají po lesním ovoci, třešních a citrusech. Chocolat Madagascar mají přirozeně velice komplexní chuť, bez nežádoucí hořkosti, a není třeba je nijak dochucovat ani chemicky ošetřovat alkalizací.
Maximální čerstvost
Manufaktura Chocolat Madagascar na rozdíl od většiny továren na čokoládu sídlí blízko kakaových plantáží. Fermentace a sušení kakaových bobů tak probíhá v průběhu pár dní od sklizně (jiné čokoládovny vyrábí čokolády z kakaových bobů mnohdy i pár let starých). Díky tomu si kakaové boby zachovávají co nejvyšší podíl účinných látek, hlavně flavonoidů.
Udržitelnost
Kakaové boby se pěstují v bio kvalitě, nenarušují tedy životní prostředí zbytečnými pesticidy, herbicidy či hnojivy. Naopak, vytvářejí v deštném prostředí bezpečné útočiště pro ohrožené madagaskarské živočišné druhy.
Raise trade
Chocolat Madagascar kupuje kakaové boby od drobných zemědělců, kteří je sklízejí v údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Vyplácí jim prémiové ceny, díky čemuž se zvyšuje jejich životní úroveň. Další zpracování kakaa, včetně samotné výroby čokolád, probíhá také na Madagaskaru. Což přináší další nezanedbatelnou podporu ekonomiky tohoto ostrova. Díky této podpoře roste kvalita vzdělávání a dovednosti zaměstnanců i jejich rodin, což v konečném důsledku vede ke zvyšování bohatství a podpory tohoto národa. Jedná se tedy o fair trade na nejvyšší možné úrovni - raise trade.