100% čokoláda Madagaskar, Sambirano oblast Sambirano, boby Criollo-Trinitario a Forastero - 45 g
Pravá hořká čokoláda z řady Origine Pure z obsahuje 100% kakaa z kakaových bobů odrůdy Criollo-Trinitario a Forastero, které pocházejí z Madagaskaru, konkrétně oblasti Haut Sambirano. Její plná chuť se mísí s ovocnými tóny lesního ovoce a třešní, s jemnými tóny jasmínu, vanilky a svěžími tóny citrusového květu v závěru.
Bean to bar čokoláda se 100% obsahem kakaa od značky Incacao je vyrobena z kakaových bobů odrůdy Criollo-Trinitario a Forastero, které pocházejí z Madagaskaru, konkrétně oblasti Haut Sambirano. Místo pěstování, podnebí i okolo rostoucí plodiny mají na výslednou chuť kakaa významný vliv. Kakaovníky rostou pod baldachýnem stromů spolu s mangem, banánem, vanilkou, ananasem, paprikou a dalšími plodinami, které se pak příjemně propisují i na jejich chuti.
Důležitost lesa
Udržitelné agrolesnické systémy, jako jsou tyto, tvoří ochrannou zónu přírodních deštných pralesů Sambirano, což je velmi potřebné a důležité - více než 40 % madagaskarských lesů totiž za posledních 60 let zmizelo a zbývající lesy jsou fragmentovány. Odlesňování a eroze půdy snižuje také schopnost zemědělců produkovat dostatek jídla. S pomocí Rainforest Alliance pěstitelé kakaa v údolí Sambirano sadí nové stromy a obnovují původní přirozený vzhled údolní krajiny.
Farmáři
Drobní pěstitelé kakaa v údolí Sambirano neměli z pěstování svého slavného kakaa prospěch, dokud nezahájila Union de Coopérative Lazan’ny Sambirano (UCLS) komplexní program zaměřený na ekologické zemědělství, výběr sadebního materiálu a adekvátní postsklizeň. UCLS je zastřešující organizací pro 23 primárních družstev a má 410 členů. Kakao, které toto družstvo pěstuje, je certifikováno jako organické a fair trade SPP (Program malých výrobců). Dodavatel pro Incacao má exkluzivní partnerství s Tsarafandray, což je jedno z primárních družstev se 47 členy. Tito drobní zemědělci díky této spolupráci těží přímo z prémiových cen vysoce kvalitního kakaa a certifikace.
Jako všechno kakao z Madagaskaru, i toto má vynikající genetiku. Od doby, kdy byly na ostrov přivezeny první kakaovníky, se dokonale přizpůsobili madagaskarskému podnebí a půdě - výsledkem jsou jedinečné hybridy odrůdy criollo, trinitario a forastero. Cacao Tsarafandray je ihned po sklizni 4-5 dní fermentováno ve třípatrových dřevěných bednách a sušené na slunci. Poté se ručně proseje, protřídí a zrna se zabalí do 65 kg jutových pytlů, které se přepraví do centrálního skladu v Ambandži. Zde se zkontroluje vlhkost bobů a provede ještě tzv. druhý výběr, aby se zajistila ta nejlepší kvalita.
Profil 100% čokolády Madagascar
Kakao Sambirano Tsarafandray má krásný chuťový profil se střední kyselostí, s ovocnými tóny lesního ovoce a třešní, s jemnými tóny jasmínu, vanilky a svěžími tóny citrusového květu v závěru.
Kakao Sambirano Tsarafandray má bio certifikaci. Při jeho pěstování nejsou použity žádné syntetické pesticidy, pouze přírodní hnojiva.
Neobsahuje žádný přidaný cukr ani mléko.
Uvnitř krásného obalu se skrývá celý příběh o původu a výrobě této unikátní čokolád
Značka Incacao je charakteristická tím, že v sobě spojuje vysokou gastronomii spolu s nejnovějšími potravinářskými technologiemi a funkčními potravinami.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tmavá čokoláda |
---|---|
Výrobce: | Inca’valley |
Země původu: | Madagaskar a Belgie |
Vhodné pro: | Bez lepku-Sugar Free-Lactose Free-Soy Free-GMO Free-Vegan-Low Carb-Keto-Těhotné-Kojící |
Proč koupit: | Jedinečné luxusní čokolády s příběhem. Opravdové zaměření na podporu farmářů v nejchudších oblastech světa. Nádherné obaly a dokonalá chuť. |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh belgické značky Incacao začal už v roce 1996, kdy její zakladatel, Vincent Bulteel, na obligátní otázku třídního učitele: “čím chcete být, až budete velcí”, odpověděl, že chce být cukrářem. Tento sen mu vydržel až do 12 let, kdy se rozhodl jít na cukrářskou školu Ter Groene Poorte v Bruggách v Belgii. Už v pouhých 15 letech pak Vincent pracoval v několika cukrářských obchodech v jeho rodném městě Oostende. Po dokončení vysoké školy strávil nějakou dobu cestováním, prací a získáváním zkušeností v různých zemích. Spolupracoval s celou řadou cukrářství a učil se také od celé řady cukrářských mistrů. Na konci této práce a školení získal Vincent titul ‚Compagnon Du Devoir‘. Aby jej získal, musel vytvořit mistrovské dílo/chef d’oeuvre, a uspěl. Ze 100 studentů, kteří toto školení zahájili, jej dokončili pouze čtyři z nich.
Po skončení vlastních studií začal pracovat jako učitel na plný úvazek ve francouzském Bordeaux, v The Companions. Svým studentům kromě hodin cukrářství také radil, jak optimalizovat svůj výkon například pomocí meditací, “power naps” apod., k dispozici užitečné nástroje ke zlepšení jejich výkonu. Nepřestával přemýšlet nad tím, jak zlepšit svět a pomáhat lide, a stal se certifikovaným poradcem pro výživu a zdraví. Uvědomil si, že produkty, které do té doby vyráběl, jsou plné glukózy a fruktózy, které vedou akorát ke zvýšení inzulinu, a rozhodl se je pojmout jinak.
V roce 2018 se proto rozhodl založit vlastní značku - Incacao. Incacao není jen tak obyčejná značka. Její zakladatel ji považuje za kmen, domov pro osobní rozvoj a příjemný způsob, jak se vzdělávat. Je to místo, kde zaměstnanci neustále rostou, kde se vzájemně propojují a kde se stírá hranice mezi prací a zábavou.